top of page
Technology

Afvallen onder begeleiding

Overgewicht wordt een steeds groter wordend probleem, in Nederland, ook onder kinderen. Simpelweg roepen dat iemand minder moet eten, werkt niet. Er zijn zeer veel verschillende oorzaken waarom iemand te zwaar is. En afvallen blijkt in de praktijk vaak erg moeilijk te zijn. Men heeft vaak meerdere pogingen nodig om op lange termijn op een gezond gewicht te kunnen blijven. En omdat overwicht een steeds groter probleem wordt, zijn er steeds meer mensen die ook proberen te verdienen aan dit probleem.

 

Op allerlei manieren worden er snelle methodes en middeltjes aangeboden die mensen snel en makkelijk van hun overgewicht zouden moeten afhelpen. In de praktijk werkt dat helaas niet op die manier. Als het zo simpel was om af te vallen, dan was het probleem van overgewicht inmiddels een steeds kleiner wordend probleem.

 

Eén van de weinige manieren die wél zal helpen bij overgewicht, is het aanleren van een gezond eetpatroon, het veranderen van het gedrag omtrent voeding en dagelijks voldoende beweging; dit onder begeleiding van een goed opgeleide voedingsdeskundige.

Het voedingsconsult

Voeding vormt een basis van het lichaam en geest. De inname van de juiste voeding is van essentieel belang. Indien uw lichaam niet de juiste voeding binnen krijgt, gaat het ten koste van uw gezondheid. Hierdoor kunt u zich sneller vermoeid , futloos, geïrriteerd, gespannen of gestrest voelen. Door de juiste voeding te nemen, voelt u zich weer fit en vitaal. Niet iedereen is hetzelfde, waardoor advies per individu zeer belangrijk is.

Een eerste voedingsconsult bestaat uit een sessie van ongeveer 45 minuten, vervolg duurt ongeveer 30 minuten. Voorafgaand aan het gesprek, dient u een voedingsschema bij te houden, welke u bij het eerste consult dient mee te nemen.

 

Afhankelijk van uw doel, wordt er een passend schema gemaakt.

Healthy Food

P. de Koster

"De afgelopen 14 dagen heb ik heerlijk gegeten en heb ik geen honger gehad of lekkere trek.

In de eerste 14 dagen ben ik nu al 5 kilo afgevallen!"

bottom of page